Skip to main content
Hosting

Sobre BCNewt Hosting: de comunitat coworking a empresa de programari

By maig 13th, 2024No Comments5 min read
1

2014

BCNewt Coworking és fundat a Barcelona per Gustavo Franco
2

2017

Espais d’oficina es dupliquen fins a 350m2
3

2019

Empreses rellevants de l’ecosistema startup de Barcelona han estat membres de BCNewt, com ara Glovo o Typeform.
4

2020

Coronavirus redueix l’ús dels espais físics i accelera la digitalització
5

2022

Tancament de l’espai físic de coworking
6

2022

BCNewt Hosting OÜ és creada per Gustavo Franco i Fabio Zichittella per donar suport a les pimes en el seu viatge digital amb centres de dades completament sostenibles

Tot va començar com una petita comunitat d’emprenedors i nòmades digitals a un antic edifici industrial a la zona industrial del Poblenou de Barcelona. La zona també es coneix com a 22@ o districte de la innovació tecnològica. Aquí conviuen startups i empreses convencionals.

El terme coworking es començava a posar de moda l’any 2014.

El programari va ser sempre un mitjà de vida per a més de la meitat dels membres d’aquesta comunitat. Molts eren nòmades digitals de tot el món, que arribaven a Barcelona atrets per la seva atmosfera creativa, a la recerca d’inspiració cosmopolita.

Amb la irrupció de la pandèmia del coronavirus a l’any 2020, els espais físics on interactuaven les persones van perdre rellevància, portant al tancament de l’espai coworking l’octubre del 2022. Alhora, es va donar una gran acceleració de la digitalització en totes les activitats econòmiques.

En aquest context va sorgir BCNewt Hosting .

Una comunitat permet als membres compartir coneixements. Així va ser com la primera lliçó apresa durant aquesta primera etapa, va ser que un emprenedor aprèn millor i més quan comparteix dia a dia els seus errors i encerts amb altres emprenedors.

BCNewt Hosting manté aquesta filosofia.

En una economia digital dominada per les grans multinacionals d’Internet, que habitualment pateixen una sensibilitat limitada per la realitat dels petits empresaris, la nova proposta de valor de web hosting i solucions digitals és oferir un servei més proper a les seves necessitats.

Solucions digitals per a pimes

Amb aquesta idea al cap, Gustavo Franco i Fabio Zichitella , van decidir crear l’empresa BCNewt Hosting OÜ. Els socis d’aquest nou projecte, que durant anys havien compartit els espais de treball a BCNewt Coworking, van complementar les seves habilitats professionals.

El primer, amb la seva experiència en gestió empresarial, disseny digital, màrqueting, periodisme i programació de low-code; el segon, desenvolupador full stack, amb un sòlid conjunt d’habilitats que abasten tant el desenvolupament backend com el frontend, amb un enfocament en tecnologies com Java, Spring i Angular, bases de dades relacionals (SQL) i no relacionals (NoSQL).

Arreu del món hi ha moltes pimes que encara tenen dificultats per integrar la digitalització en els seus negocis.

Els serveis de computació al núvol van ser utilitzats pel 41% de les empreses de la UE el 2021, amb un percentatge més gran de grans empreses (72%) que de pimes (40%), segons informe del Fòrum Econòmic Mundial .

Quin és el teu obstacle per digitalitzar el teu negoci?

Explica’ns quins són els teus desafiaments, volem conèixer en què has fallat, però també en què has encertat, perquè puguem fer propostes:

  • Analitzem les despeses realitzades en tecnologia
  • Suggerim millores d’eficiència econòmica
  • Proposem eines digitals modernes
  • Entrenem el teu equip per dominar les noves tecnologies

Sostenibilitat per a la teva digitalització

La comunitat coworking de BCNewt es va dedicar en els primers anys a promoure la sostenibilitat. Mitjançant l’ús de materials reutilitzats, així com el suport a projectes compromesos amb la reducció de la petjada de carboni, en va ser l’element diferenciador.

La sostenibilitat va molt més enllà del compostatge.

En els darrers anys han sorgit tendències com l’eficiència energètica i el baix consum d’energies fòssils. Per això, BCNewt Hosting va alinear la seva estratègia tecnològica amb els valors fundacionals.

Els nostres centres de dades adquireixen energia verda certificada procedent de diverses fonts com l’eòlica, la hidràulica i la solar.

Els centres de dades, les xarxes de fibra òptica, els dispositius connectats a les nostres mans, tot això consumeix electricitat i, alhora, produeix emissions de carboni.

Els centres de dades de BCNewt Hosting implementen tecnologies innovadores per a la gestió de les temperatures, com ara sistemes de refrigeració per aigua subterrània. Només n’hi ha prou amb unes poques bombes de baix consum per refrigerar de manera fiable tot un centre de dades durant tot l’any.

Finalment, però no menys important, aconsellem als usuaris de BCNewt Hosting la millor manera de reduir la seva empremta de carboni en el desenvolupament mateix dels seus serveis digitals.

Sí, les pàgines web tenen una empremta de carboni.